מחירון שיווק בפייסבוק – מה העלויות הצפויות ב-2025?

כולנו יודעים ששיווק בפייסבוק הוא אחד הכלים הכי עוצמתיים כיום, אבל כמה זה באמת עולה? האם שיווק בפייסבוק מתאים לתקציב שלכם, ואיך אפשר למקסם אותו? אז לפני שאתם שולפים את כרטיס האשראי – תעצרו שנייה! בפוסט הזה אנחנו נצלול לתוך 'מחירון שיווק בפייסבוק' לשנת 2025, נבין מה משפיע על המחיר, מהן העלויות המינימליות והמקסימליות, ואיך אפשר ליהנות מחשיפה מדויקת מבלי לקרוע את הכיס.

מתכננים קמפיין בפייסבוק? גלו את המחירון לשיווק בפייסבוק ב-2025, עלויות לפי קהלים, מטרות, וסוגי מודעות. מדריך שחוסך לכם כסף וזמן!

מה משפיע על העלויות של שיווק בפייסבוק?

סוג המטרה של הקמפיין

עלות הקמפיין שלך תיקבע הרבה על פי מה שאתה מנסה להשיג. פייסבוק נותנת לך לבחור מתוך מגוון מטרות – חשיפה, קליקים, לידים או המרות. לכל מטרה יש את התמחור שלה.

לדוגמה, אם המטרה שלך היא להניע מכירות אונליין, תשלם יותר מפרסומת פשוטה שמנסה רק להעלות מודעות למותג. למשל, אם אתה מתמקד בלידים (CPL), סביר להניח שתשלם בין 15 ל-50 ש"ח לליד אחד – תלוי איזה תחום אתה משווק. במילים אחרות, העלויות משתנות, ולפני שמתחילים כדאי לחשוב טוב על היעד.


קהל יעד ומיקוד גיאוגרפי

רוצה לפנות לקהל יעד ספציפי? מעולה, אבל זה ישפיע על המחיר. עלויות המודעות משתנות לפי כמה תחרות יש על קהל מסוים. אם אתה מפרסם לקהל ישראלי – כנראה תשלם פחות מאשר פרסום לקהל בארה"ב או באירופה. אבל, וזה אבל גדול, המחיר מאוד תלוי בענף שבו אתה פועל.

שימוש בכלים כמו "רימרקטינג" יכול לשפר את התוצאות ולהגדיל את המעורבות – אבל שים לב שזה לרוב מורכב יותר ותעלה קצת יותר ללידים.


פורמט ותוכן המודעות

הסגנון שבו בחרת להציג את המודעה שלך ישנה את המחיר. מודעות בסטילס (תמונות) יעלו פחות ממודעות וידאו, למשל. ולמה? כי סרטוני וידאו מושכים יותר מעורבות – אבל דורשים גם תקציב מיוחד להפקה.

אם אתה חובב מודעות קרוסלה (Carousel) המאפשרות להציג כמה מוצרים במודעה אחת – תתכונן להוציא יותר כסף, כי הפורמט הזה נחשב יקר יחסית.


טווחי עלויות בסיסיים – כמה בעצם זה עולה?

תקציב יומי מול תקציב חודשי

רוצים לבדוק את המים? אפשר להתחיל עם תקציב יומי מינימלי של $5 (בערך 20 ש"ח). אבל אם יש לכם שאיפות למשהו איכותי, קמפיין חודשי לעסק קטן מתחיל בסביבות 1,500 ש"ח. לעסקים גדולים, התקציב יכול להגיע בקלות ל-10,000 ש"ח ומעלה.


עלות לפי הופעה (CPM)

בישראל, העלות הממוצעת ל-1,000 הופעות (CPM) נעה בין 25 ל-60 ש"ח. אם אתה פועל בשוק תחרותי, כמו אופנה, המחיר יכול לטפס ל-70 ש"ח ואפילו יותר!


ניהול קמפיינים

אם אתם שוקלים להיעזר במנהל קמפיינים, קחו בחשבון שזה יעלה לכם. שירותי ניהול מקצועיים מתחילים בדרך כלל סביב 1,800-5,000 ש"ח לחודש. לעיתים אפשר למצוא פרילנסרים זולים יותר, אבל לפעמים מחיר נמוך אומר שגם רמת המקצועיות תהיה בהתאם. שווה לחשוב על זה.


איך לחסוך כסף בשיווק בפייסבוק?

בדיקות A/B והפקת לקחים

אל תהססו לנסות דברים. פייסבוק מציעה כלים חכמים לבדיקות A/B – כך אפשר לבדוק פורמטים או ניסוחים שונים של מודעות ולראות מה עובד יותר טוב. מודעה עם ביצועים נמוכים? תגידו לה ביי ביי, ותנו לתקציב שלכם לעבוד רק עבור הדברים שמניבים תוצאות.


השקעה בפילוח מעמיק

במקום לירות לכל הכיוונים, תדייקו בקהל שלכם. כוונו לקהלים ספציפיים לפי תחומי עניין, מצב משפחתי או אזור מגורים. כן, פילוח כזה דורש מחשבה, אבל הוא גם חוסך לכם כסף וגם משפר את המעורבות.


שימוש בתוכן אורגני בשילוב שיווק ממומן

אל תוותרו על תוכן אורגני! נכון, החשיפה האורגנית בפייסבוק יכולה להיות קצת מוגבלת, אבל חשוב לשלב אותה עם מודעות ממומנות. תוכן טוב ואורגני יוצר בסיס של מעורבות שבסופו של דבר גם עשויה להוזיל את עלויות הפרסום הממומן.


בקיצור, עם קצת מחשבה, יצירתיות וניהול נכון, תוכל למקסם את ההשקעה שלך ולראות תוצאות נהדרות בשיווק בפייסבוק. בהצלחה! 🚀
## סיכום

רוצה לדעת איך לשלש את כמות הפניות שלך משיווק ממומן?

תשאיר לי פרטים למטה לפגישה איתי 1 על 1 – ננתח את השיווק בעסק שלך ונבנה לך תוכנית פעולה למקסם את השיווק בעסק – ללא עלות!

מלאו פרטים ותעברו לשיחה בוואטסאפ